Vitamin D ႏွင့္ အသက္ရွည္ျခင္းစြမ္းအင္
ကုိယ္ခႏၶာကုိ ေနေရာင္ျခည္ ထိျခင္းအားျဖင့္ ရရွိေသာ Vitamin သည္ ဆဲလ္မ်ား၊ တစ္႐ွဴးမ်ား အုိမင္းပ်က္စီးမႈ Aging Process ကုိ ေႏွးေကြးသြားေအာင္ စြမ္းေဆာင္ႏုိင္ေၾကာင္း ဆုိၾကသည္။
King’s College ၏ေလ့လာခ်က္မ်ားအရ ေသြးထဲ၌ ဗီတာမင္ဒီ ပမာဏ ပုိမ်ားေသာအမ်ိဳးသမီး (၂၀၀၀)ေက်ာ္ ခန္႔၏ DNA မ်ားတြင္ အုိမင္းရင့္ေရာ္ျခင္း ေျပာင္းလဲမႈမ်ားသည္ အျခားသူမ်ားႏွင့္စာလွ်င္ ေႏွးေကြးေနေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။
ဗီတာမင္ဒီဓာတ္နည္းေသာ အစားအစာမ်ားႏွင့္ Multiple Sclerosis အဆစ္အျမစ္ေရာင္ (Rheumatoid Arthritis) ေရာဂါမ်ား ဆက္စပ္မႈရွိေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။
အုိမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းသည္ ဆဲလ္မ်ားအတြင္းရွိ Telomere အမွ်င္ကေလးမ်ား တုိသြားျခင္းႏိုင္ဆုိင္သည္။ ၄င္းအျပင္ ဗီတာမင္ဒီအေနျဖင့္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ ကင္ဆာေရာဂါမ်ားအတြက္လည္း အက်ိဳးရွိသည္ဟု ဆုိသည္။
(စကားခ်ပ္- Blog ညီအစ္မတုိ႔ေရ အုိမင္းရင့္ေရာ္ျခင္းမွ ကင္းေ၀းေအာင္ အခ်ဥ္မ်ားမ်ားစားၿပီး ေနပူပူထဲ ေလွ်ာက္လည္ၾက တာေပါ့၊ ဒါမွ အၿမဲႏုပ်ိဳေနမွာ)
ကုိးကားခ်က္။ BBC Health News, စရဏမဂၢဇင္းမွ ေဒါက္တာ၀င္းေအာင္၊ေဆး-၂။
No comments:
Post a Comment