Sunday, December 13, 2009

ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္

ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္

က်ိဳင္းတံုၿမိဳ႕နဲ႔ ရွစ္မုိင္ေ၀းတဲ့ ၀မ္၀ိန္းရြာမွာ ဖုိးဖြားေတြပုိင္တဲ့ လယ္နဲ႔ ယာခင္းေတြ ကေန႔ထက္ထိ ရွိတယ္။ ဖုိးေလးတုိ႔ ဖြားေလးတုိ႔နဲ႔ ရြာကအမ်ိဳးေတြ ကေန႔ထက္တုိင္ စပါးေတြ စုိက္ပ်ိဳး လုပ္ကိုင္ဆဲပဲ ျဖစ္တယ္။ ဧက ဘယ္ေလာက္က်ယ္က်ယ္ ရွိၿပီး မ်ိဳးစပါး ဘယ္ႏွတင္းႀကဲတယ္ ဆုိတာေတာ့ တစ္ခါမွ ေမးၾကည့္ဖူးျခင္း မရွိခဲ့ပါဘူး။ အေပၚယံအေနနဲ႔ လယ္ေတြရွိတယ္၊ ငယ္က အလည္ေရာက္ဖူးတယ္ ဆုိတာေလာက္ ပါပဲ။ ကိုယ္တုိင္ ကိုယ္က် စိုက္ပ်ိဳးတတ္ဖုိ႔ ဆုိတာ ေ၀းေသာ အေၾကာင္းပါ။ အထင္ႀကီးေအာင္ ေျပာရမယ္ဆုိရင္ လယ္ကန္စင္း႐ုိးေပၚေတာင္ ေျဖာင့္မွန္ေအာင္ လမ္းမေလွ်ာက္တတ္ ခဲ့ပါဘူး။

စပါးေပၚခ်ိန္မွာ ဖုိးေလးတုိ႔က စပါးကုိႀကိတ္ခဲြၿပီးမွ ဆန္ေတြကုိ ႏြားလွည္းနဲ႔ အိမ္တုိင္ရာေရာက္ လာပုိ႔ေပးတယ္။ က်ိဳင္းတံုအေခၚ ရွမ္းဆန္နဲ႔ ေကာက္ညႇင္းဆန္ ေတြျဖစ္တယ္။ ဒီလုိ ေဆာင္းဥတု စပါးေပၚခ်ိန္ပဲ လာပုိ႔တာ ျဖစ္တယ္။ ဆန္ေတြ ေကာက္ညႇင္းေတြနဲ႔ အတူ သပ္သပ္ခတ္ခတ္ ခုတ္ထားတဲ့ ၀ါးလံုးစိမ္း ပိုင္းေလးေတြလဲ အမ်ားႀကီး ပါတယ္။ အဲဒီ ၀ါးလံုးေတြကုိ ဘာလုပ္ရသလဲ ဆုိေတာ့ ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ ေပါင္းစားတာပါ။ ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ လုပ္စားနည္းကေတာ့ လြယ္ပါတယ္။ ညဘက္မွာ ေကာက္ညႇင္းကုိ ေရေဆးၿပီး ေရစိမ္ထားရတယ္။ ဒါမွမဟုတ္ ၀ါးလံုးထဲ တစ္ခါတည္း ထည့္စိမ္လုိ႔လည္း ရတယ္။ ေကာက္ညႇင္းဆန္နဲ႔ ေရကုိ ၀ါးလံုးေပါက္ မေရာက္ခင္ လက္ေလးလံုးစာေလာက္ ေနရာ ခ်န္ထားေပးရတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲ ဆုိေတာ့ ေကာက္ညႇင္းက်က္လာရင္ ပြတက္ၿပီး ေနရာယူလာလုိ႔ ေကာက္ညႇင္းပြစာအတြက္ ေနရာခ်န္ထားေပးတဲ့ သေဘာပါ။ ဆားကုိ သင့္႐ံုထည့္ေပးရပါတယ္။ ဒါမွ ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ကုိ ဒီအတုိင္း ကိုက္စားလဲ အရသာရွိေစ ပါတယ္။ ၀ါးလံုးအေပါက္ကုိ ငွက္ေပ်ာရြက္နဲ႔ လိပ္ၿပီး ဆုိ႔ထားရပါတယ္။ ဒီလုိနဲ႔ တစ္ညလံုး ၀ါလံုးကုိေထာင္ထားၿပီး ေကာက္ညႇင္းကုိ စိမ္ထားရပါတယ္။ ၀ါးက်ည္ေထာက္ကုိ မီးၿမိဳက္ဖုိ႔ အေနေတာ္ ေျမက်င္းေလးတူးေပးရတယ္။ ၀ါးလံုးအရွည္ကုိၾကည့္ၿပီး သင့္ေတာ္တဲ့ အနက္ကုိ တူးရပါမယ္။ ၀ါးလံုးအရွည္က ၃ ေပဆုိ က်င္းကုိ ၂ ေပခဲြေလာက္ တူးထားရင္ အဆင္ေျပပါတယ္။ (ၿမိဳ႕မွာေတာ့ အိမ္ေရွ႕ေျမာင္းကုိ ရွင္းၿပီး ေဆာ္ပစ္လုိက္တာပဲ)

မနက္ ၄ နာရီေလာက္ဆုိ တူးထားတဲ့က်င္းထဲ ထင္းမီးေမႊးၿပီး ညက ေကာက္ညႇင္းစိမ္ထားတဲ့ ၀ါးလံုးေတြကုိ အစီအရီစီထားၿပီး ခ်က္လုိ႔ရပါၿပီ။ အမွန္ေတာ့ ခ်က္တယ္ ဆုိတာထက္ ၀ါးက်ည္ေထာက္ကုိ မီးၿမိဳက္လုိက္တာပါ။ မီးအၿမိဳက္ညီေအာင္ ၀ါးလံုးကို လွည့္ေပးရပါတယ္။ ဒါမွလည္း ေကာက္ညႇင္းက အက်က္ညီမွာ ျဖစ္ပါတယ္။ သတိထားဖုိ႔က မီးကင္ေနတဲ့ ၀ါးက်ည္ေထာက္ေတြ မီးမေလာင္ေအာင္ ဂ႐ုတစိုက္နဲ႔ လွည့္လွည့္ ေပးရပါတယ္။ ေကာက္ညႇင္း က်က္မက်က္ကုိ ငွက္ေပ်ာရြက္အဖံုး ဟဖြင့္ၿပီး လက္နဲ႔တုိ႔ စမ္းၾကည့္ရတယ္။ အမွန္ေတာ့ သာမန္မ်က္စိနဲ႔ ၾကည့္ရင္ေတာင္ က်က္မက်က္ သိႏုိင္ပါတယ္။ ၀ါးက်ည္ေထာက္ထဲ ေရလဲခမ္းၿပီ ၀ါးစိမ္းနံ႔နဲ႔ ေကာက္ညႇင္းနံ႔ သင္းေနၿပီဆုိရင္ က်က္ပါၿပီ။ ေနာက္ဆံုးအဆင့္အေနနဲ႔ မီးကင္ၿပီး က်က္ေနတဲ့ ၀ါးက်ည္ေထာက္ကုိ မီးကင္ထားတဲ့ အျပင္ဘက္ မီးေလာင္ထားတဲ့ ၀ါးလံုးမ်က္ႏွာစာကုိ ဓားထက္ထက္နဲ႔ စိပ္ထုတ္ပစ္လုိက္ ရပါမယ္။ လက္နဲ႔ ႏႊာလုိ႔ရေအာင္ ပါးလႊာသြားၿပီဆုိရင္ ၀ါးစြယ္ေတြ လက္မစူးမိေအာင္ အေခ်ာသင္ေပးရတယ္။ ဒါေလာက္ဆုိရင္ အသင့္စားလုိ႔ရတဲ့ ၀ါးစိမ္းနံ႔သင္းေနတဲ့ ပူပူေႏြးေႏြး ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။

၀ါစိမ္းနံ႔ေမြးေနတဲ့ ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ကုိ သူ႔အတုိင္း စားလည္း အရသာရွိပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ကေတာ့ (ထုိေနာက္)လုိ႔ ေခၚတဲ့ ပဲပုတ္ခ်ပ္အေျခာက္ကုိ မီးကင္၊ မႈန္႔ေနေအာင္ေထာင္း၊ စားနဲ႔ ၿငဳတ္သီးမုန္႔ နည္းနည္း ထည့္ၿပီး ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ နဲ႔ တုိ႔စားတာကုိ ႏွစ္သက္တယ္။ ေနာက္ၿပီး ထုိ႔ဟူးဆီစိမ္နဲ႔ စားလဲ လုိက္ဖက္တယ္။ ပုိလုိ႔ေကာင္းတာကေတာ့ မုန္ညႇင္းခ်ဥ္ (ခ်ဥ္ဖတ္)ကုိ အေနေတာ္ျဖစ္ေအာင္ ဓားနဲ႔လွီးၿပီး ႏွပ္ႏွပ္စင္း သံုးထပ္သားနဲ႔ ေက်ာ္ထားတဲ့ ၀က္သားမုန္ညႇင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ က အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ပါတယ္။ (သြားရည္က်သြားလို႔ ေဆာရီးဗ်ာ) ဒီဗမာျပည္ဘက္မွာေတာ့ ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ကုိ သၾကားနဲ႔ပဲ တုိ႔စားၾကတာ ေတြ႕မိတယ္။ သူ႔အရပ္နဲ႔ သူ႔အထာ ျဖစ္မွာပါ။ ေနာက္ၿပီး ၀ါးနံ႔သင္းေနတာမ်ိဳးလည္း မရွိဘူး။ ေကာက္ညႇင္းထက္ ဆန္ၾကမ္းေရာတာ မ်ားေတာ့ မုန္႔အသားက မာေတာက္ေတာက္ ျဖစ္ေနတတ္တယ္။ စားရတာ အာမစဲြလွပါဘူး။

ေဆာင္းမနက္ ခ်မ္းခ်မ္းမွာ မိသားစု ညီအစ္ကုိ ေမာင္ႏွမေတြ စံုစံုလင္လင္ ၀ုိင္းဖဲြ႕ၿပီး ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ ကင္ရင္းနဲ႔ မီးလည္း လွဳံႏုိင္တယ္။ နံနက္ေစာစာကုိလည္း ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္နဲ႔ အရသာရွိရွိ စားႏုိင္တယ္။ ေပ်ာ္စရာေကာင္းတဲ့ ရွမ္းျပည္က ဓေလ့ေလးတစ္ခုပါ။ အခြင့္အခါသင့္ရင္ ဘေလာဂ့္ေပၚက ေရာင္းရင္းေတြကုိပါ ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေထာက္ လုပ္ေကၽြးပါအုန္းမယ္။ ခုေတာ့ ဒီမွ်ပါပဲ။





41 comments:

flowerpoem said...

ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္ လာစားအံဳးမယ္ ကိုယ္တိုင္ေတာ့ လုပ္လို႕ အဆင္ေျပမွာဟုတ္ဘူး (ကိုယ့္အေၾကာင္းကိုယ္သိတယ္):)

မမသီရိ said...
This comment has been removed by the author.
မမသီရိ said...

မန္မာ့ ေဆာင္းတြင္းရဲ႕ ျမန္မာ့ အစားအစာ

တကယ္လုပ္ေၾကြးမွာလား ေ၀့.. ေမာင္ေလး ေရ
ရွမ္းျပည္ထိ လိုက္စားရမွာလား... း)

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

ကို၀င္းေဇာ္...
အရမ္းႏွိပ္စက္ရက္ပါေပ့ဗ်ာ...။
မစားရတာ...ဘယ္ႏွႏွစ္ေတာင္ ႐ွိေနပလဲမသိေတာ့ဘူး... ႐ႊတ္...။
ကၽြန္ေတာ္က..သိပ္ႀကိဳက္တာေလ...။
ဒါေပမယ့္ ကို၀င္းေဇာ္ေျပာသလို..မီးၿမိဳက္ထားတာေတာ့..စားဖူးဘူးဗ်...။
ရန္ကုန္မွာ ဘုရားပြဲေစ်းတန္းေတြမွာ ေရာင္းတဲ့ ျပဳတ္ထားတာကို...ျခမ္းထားတဲ့ အတုံးေလးေတြထဲ အုန္းသီးနဲ႔ သၾကားထည့္ထားတာကိုပဲစားဖူးတာ...။ ကို၀င္းေဇာ္ေျပာထားသလို စားရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲ....။
ဘယ္ေတာ့လုပ္ေကၽြးမွာတုန္း...၊ လာစားမွာတစ္ကယ္ဗ်...။
(ေတာင္ႀကီးေတာ့ တစ္ေခါက္ေရာက္ဖူးတယ္...။ ၂၀၀၇ ဇြန္လတုန္းက...၊ ကေလာက သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္လိုက္ပို႔ေပးလို႔....။ ေၾကးအိုးပဲ ဆြဲခဲ့ရတာ...ဟီး...)

ခင္မင္တဲ့

ဏီလင္းညိဳ

reenoemann said...

က်ေနာ္ လည္းၾကိဳက္တယ္ဗ်။

သေရက်ေအာင္လုပ္တယ္။

ရီနိူ

ေန႕အိပ္မက္ said...

အဟင္႕ သူ႕စာဖတ္ျပီး ေရေက်ာ္သီတင္းကၽြတ္က ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္ေတြ သတိရသြားျပီ... အီး.... ဒါနဲ႕ ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္လို႕ေပါင္းတာမဟုတ္ဘူးလားဟင္.. ရွမ္းလို က်ည္ေထာက္လို႕ အသံထြက္လို႕လား.. အဟုတ္မသိလုိ႕ေမးတာေနာ္...

ၾကယ္ျပာ said...

အုန္းသီးမ်ားမ်ားနဲ႔ ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္စားခ်င္တယ္လိုက္တာ ...

လင္းဒီပ said...

ကၽြန္ေတာ္တို႕ကေတာ့ ရန္ကုန္မွာဆိုေတာ့ သၾကားနဲ႕ပဲစားဖူးတယ္..။
ကိုဝင္းေဇာ္ၾကီး အဲလို အသားေတြ ပဲပုတ္ေျခာက္တို႕ ဝက္မုန္ညင္းတို႕ ငရုတ္သီးတို႕နဲ႕ ဝါးစိမ္းနံ႕သင္းသင္းကေလး လုပ္ေကၽြးမယ္ဆိုရင္ေတာ့ စားခ်င္ပါေသးတယ္ ။

လင္းၾကယ္ျဖဴ said...

ဟုတ္ပါ့ခင္ဗ်ား..
မစားရတာအေတာ္ေတာင္ၾကာပါေပါ့ေနာ..
စားခ်င္လိုက္တာ...ငါးေျခာက္ဖုန္ ဆီဆမ္းေလးနဲ႕ ..း)
ေပ်ာ္ပါေစခင္ဗ်ာ

hlaminnlay said...

လုပ္တတ္တယ္ေပါ့၊ တကယ္စားမယ္ဆုိရင္ လုပ္ေကၽြးရမွာေနာ့္၊ လမင္းလဲ ဘုရားပဲြက ေခါက္ညႇင္းခ်ည္ေတာက္ကုိ စားဖူးတယ္။ ေမာင္ေလး ေျပာသလုိေတာ့ မေမြးဘူး။ ေအးစက္စက္နဲ႔ မာတယ္။ အထူးအဆန္းဆုိေတာ့ စားျဖစ္ပါတယ္။ ရွမ္းျပည္က က်ည္ေတာက္ေတာ့ လြမ္းရအုန္းမယ္ေပါ့။

Cherrymaw said...

နယ္မွာတုန္းကေတာ့ စားေနက်ပဲ ရန္ကုန္ေရာက္ေတာ့ တစ္ခါမွ မစားျဖစ္ေတာ့ဘူး လုပ္စားဖုိ႔က်ေတာ့လည္း ေကာက္ညႇင္းဆန္က မေကာင္း၊ ၀ါးစိမ္းေတြ မရွိဆုိေတာ့ မလုပ္စားျဖစ္ဘူး၊ ရွမ္းေခါက္ဆဲြေတာ့ ကယိကထ မမ်ားေတာ့ ခဏခဏ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ဒါနဲ႔ နင္ကုိယ္တုိင္ လုပ္တာလား .

မု္;သုင္ခဳ, said...

ေကာက္ညႇင္းခ်ည္ေတာက္ အခ်ိဳလုပ္နည္းေရာ ထည့္မေရးဘူးလားဟ ..

မု္;သုင္ခဳ, said...

ရန္ကုန္မွာ စည္ပုိင္းျပတ္ထဲ မီးထည့္ေမြးၿပီး လုပ္စားေသးတယ္။ မီးခုိးေတြမႊန္တာနဲ႔ တုိက္ေပၚကလူေတြ မ်က္ေစာင္းတခဲခဲနဲ႔ ထြက္ၾကည့္တယ္။ အဆင္မေျပပါဘူးကြာ။

ေတာင္ေပၚသား said...

ငါ့အကုိ မဟုတ္ေတာ့ဘူး ဗိုက္ဆာေနပါတယ္ဆုိမွ ဟြန္း ဟြန္းးးး ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္ စားခ်င္တယ္ း) အခ်ိဳေလးလဲ ၾကိဳက္တယ္ အဆိမ့္ေလးလဲ ၾကိဳက္တယ္ ပြဲေစ်းလဲ သတိရတယ္


ေလးစားလ်က္
ေတာင္ေပၚသား

ညရဲ႕ေကာင္းကင္ said...

ကၽြန္ေတာ္လည္း ၾကိဳက္တယ္ဗ်...
မစားရတာၾကာျပီ...
ကုိ၀င္းေဇာ္တကယ္လုပ္ေကၽြးမွာလားဗ်...
လာစားမွာေနာ္... း)

Heart Breaker said...

လုပ္ေကၽြးအုနး္မယ္ဆုိေတာ့ ခုမစားရေသးဘူးေပါ့ လူဆုိးပဲ

Thet said...

ပဲပုတ္ေထာင္းနဲ႔ တုိ႔စားသြားတယ္ ေသြးတက္မွာေၾကာက္လုိ႔ မ်ားမ်ားမစားရဲဘူး ...

Waing said...

ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္ကို အုန္းသီးနဲ႕ သၾကားမ်ားမ်ားထည္႕ျပီး စားဖူးတယ္ အခုလို လုပ္နည္းေတြပါ ေျပာျပေတာ့ သိရတာေပါ့ ဓါတ္ပံုေလးပါ တင္ေပးရင္ ေကာင္းမယ္ စာဖတ္ေနရင္းနဲ႕ စားခ်င္စိတ္ေတြေတာင္ ေပၚလာတယ္ မစားရတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာျပီေလ ေတာင္ၾကီးလာလည္ခဲ့ရင္ အမွတ္တရ တကယ္လုပ္ေပးရမယ္ေနာ္ ရွမ္းအစားအစာဆို အားလံုး စားေကာင္းတယ္ ၾကိဳက္လည္းၾကိဳက္တယ္ေလ :P

ေမဆူးေမာင္ said...

ဟုတ္ပ ေငးစရာ ပံုေလးေတာ့ တင္ထားအုန္းမွေပါ့။
ရွမ္းစာေတြေတာ့ အကုန္ႀကိဳက္တယ္။ အေဆာင္မွာေနတုန္းက ဆီထုိဖူးတုိ႔ဆုိ လက္မလြတ္တမ္းပဲ

Nge Naing said...

လာလည္တာနဲ႔ အသစ္တင္ထားတာ တိုးေနလို႔ မွတ္ခ်က္ထားခဲ့ပါတယ္။ အစ္မတို႔ဘက္မွာေတာ့ က်ည္ေတာက္ကို အုန္းသီးျခစ္နဲ႔ နယ္ၿပီး ထည့္ကင္တယ္။ စားရင္ ဓနိရည္ခ်ိဳနဲ႔လည္း စားတယ္။ ငါးေျခာက္ေၾကာ္ (သို႔) အကင္နဲ႔လည္း စားတယ္။ အစ္မတုိ႔ဘက္မွာလည္း ဒီအခ်ိန္ ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္ ဖုတ္ေနက် အခ်ိန္ပဲ၊ ရြာကို သတိရလိုက္တာ။

ေနျခည္စုစု said...

အံမယ္ သူလဲ အလာႀကီးနဲ႔ပါလား။ အဟုတ္ကုိ လုပ္တတ္တယ္ ဆုိပါေတာ့။ ေဆာင္းတြင္းဆုိ ေကာက္ညႇင္းစားလဲ အပူမကန္ဘူး ေျပာတာပဲ။ စားျဖစ္ပါတယ္။

မင္းမေဟာ္ said...

ခ်ားသြားတယ္ ကုိ၀င္းေဇာ္ ေျခသလံုးကုိ ..... ဆားငန္တယ္

YoungGun said...

အခုမွ လုပ္နည္းသိတယ္။ ႏုိင္ငံျခားသားေတြ ပါးစပ္အေဟာင္းသားျဖစ္ရတတ္တဲ့ ဒီက်ည္ေတာက္ေလး သက္ေတာ္ရာေက်ာ ္ရွည္ေစေသာ္ဝ္...။ ကိုဝင္းေဇာ္ႀကီးလဲ ဘေလာ့ဂါသူငယ္ခ်င္းေတြကို လုပ္ေကြၽးႏုိင္ပါေစေသာ္ဝ္။

မီးငယ္ said...

တကယ္လုပ္ေကၽြးမယ္ဆုိရင္ ရက္သာသတ္မွတ္လိုက္ေနာ္ အေရာက္လာမွာ အစားဆုိ ဘယ္ေတာ့မွ မျငင္းတတ္ဘူး အဟိ ။။

ဥကၠာ said...

ဆားခ်က္တာလဲ မဟုတ္
ငံျပာရည္ ႀကိဳတာလဲ မဟုတ္
ေဆာင္းတြင္းမွာ အႀကံအုိက္ေတာ့
ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေတာက္ ဖုတ္ေနၿပီေပါ့

စားသြားေၾကာင္းပါ

အနမ္း said...

စားရတာလြယ္သေလာက္ လုပ္ရတာခက္တယ္ေနာ္။ အခ်ိန္လည္းၾကာတယ္။ အမကေတာ့ေကာက္ညွင္းက်ည္ ေထာက္ကိုငါးေျခာက္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ႀကိဳက္တယ္ း)) ေျပာရင္းေတာင္ သေရက်လာပီ။ ခု..ရန္ကုန္က ေကာက္ညွင္းက်ည္ေထာက္ေတြက မနပ္ေတာ့ဘူး။

ႏွင္းဆီနီ said...

တုိ႔လည္းႀကိဳက္တယ္
မုန္႔မွန္သမွ် အကုန္ႀကိဳက္တာကုိ ေျပာတာ

shwezinu said...

က်ေနာ္လည္း ေကာက္ညွင္းက်ည္ေထာက္စားခ်င္တယ္ဗ်ာ
ဘေလာ႔ေပၚမွာ လုပ္ေကၽြးမယ္ဆိုရင္ ေက်းဇူး

မိုးသား said...

စာေတြလာဖတ္တယ္ မစားဖူးေသးတဲ့ ေကာက္ညႇငး္ခ်ည္ေထာက္ ဆုိတာကုိ စိတ္ထဲမွန္းၿပီး ျမည္းသြားတယ္ အေဟး

Zayarr said...

မုိင္းပ်ဥ္းဖက္ ခရီးထြက္ခဲ့တုန္းက အ၀စားျဖစ္ခဲ့တယ္။ မီးလွဳံရင္းနဲ႔ မီးျပန္ဖုတ္ၿပီး စားခဲ့တယ္။ ႀကိဳက္ပါတယ္။

ဒ႑ာရီ said...

ငယ္ငယ္တုန္းက ပြဲေစ်းတန္းေလွ်က္ရင္း ေကာက္ညွင္းၾကည္ေတာက္ ေမႊးေမႊးေလးကို အုန္းသီးေလးနဲ႔ သၾကားေလးနဲ႔ စားခဲ့ရတာကို သတိရသြားတယ္ အကို..။

ခင္မင္ေလးစားလွ်က္

ေမသူ said...

အစားဆုိ ေရွ႕ဆံုးကပဲ ခုေတာ့ အေရာက္ေနာက္က်ၿပီ

မင္းမေဟာ္ said...

စာဖတ္ၿပီး အစားအေသာက္စားလုိ႔ ဇိမ္ခံရမွာ ခုေတာ့ စာပဲဖတ္ရတယ္။ တိုင္းရင္းသား အစားအစာေတြ လုိက္စားၾကည့္ခ်င္တယ္။ ခ်ိဳခ်ိဳ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေပါ့။

ခင္တဲ့

ရနံ႕မျပယ္မယ့္အဆံုးမဲ့ကမၻာ said...

ကိုဝင္းေဇာ္

အလည္လာတာေတာ့အေခါက္ေခါက္ပဲ။
စီေဘာက္က ဝင္ေရးလို႔မရတာနဲ႔ မန္႔သြားလိုက္တယ္ေနာ္။
ေကာက္ညွင္းက်ည္ေတာက္ေလးရရင္ စားခ်င္တယ္။
အလည္လာတဲ့အတြက္လည္း ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
မေတြ႔တာအေတာ္ေလးၾကာျပီ။ အိမ္ေတာင္ အေတာ္ေျပာင္းသြားျပီေနာ္။

အားေပးေနတဲ့
ရနံံ့မျပယ္မယ့္အဆံုးမဲ့ကမၻာ

ဝႆန္ဦး said...

စည္စည္ကားကားနဲ႔ ေပ်ာ္စရာႀကီးပါလား ။

ဘာေတြဖုတ္ေကၽြးေနလဲလုိ႔ လာေခ်ာင္းတာ

ေရႊညာသူ said...

ရွမ္းအစားအစာဆုိ တကူးတက စားျဖစ္တယ္၊ ရွမ္းေခါက္ဆဲြတုိ႔ ရွမ္းဟင္းထုပ္တုိ႔ ရွမ္းေခါပုတ္တုိ႔ လုိမ်ိဳး။
ေကာက္ညႇင္းလည္း ႀကိဳက္တယ္ေလ။ ဘယ္ေတာ့ လုပ္ေကၽြးမွာလဲ။

ခင္မင္တဲ့

သဥၨာေအာင္ said...

ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေတာက္ လုပ္ေကၽြးမယ့္ေန႔သာ ေျပာလုိက္၊ ေရာက္ၿပီးသားပဲ

nay said...

i like best shan foodssss

ေကာင္းကင္ျပာ said...

ေတာင္ၾကီးက ေကာက္ညွင္းက်ည္ေထာက္ ေသးေသးေလးေတြ လြမ္းထွာ...
ကို၀င္းေဇာ္ လုပ္ေကၽြးမဲ့ ေကာက္ညွင္းက်ည္ေထာက္ကိုလဲ ေမွ်ာ္လွ်က္......

theint said...

လြမ္းလြမ္းေလး ဖတ္သြားတယ္ေနာ္ ကုိ၀င္းေဇာ္
လူကုိဟုတ္၀ူး။ ေကာက္ညႇင္းက်ည္ေတာက္ကုိ ေျပာတာ
ခ်ိတ္ခ်ိဳးနဲ႔ ...

ေရႊအင္းသူ said...

ေကာက္ညွင္းထဲကုိ ပဲသီးညိဳတုိ႔၊ အုနး္သီးႀကိဳက္ရင္ အုနး္သီးျခစ္ၿပီး ထည့္ေပါင္းလဲ စားလုိ႔ေကာင္းတယ္။


ခင္မင္စြာနဲ႔