Thursday, December 17, 2009

ရွမ္းမုန္႔တီ ေခါက္ေဆန္႔

ရွမ္းမုန္႔တီ ေခါက္ေဆန္႔

ရန္ကုန္မွာ ရွိေနတုန္းက သူငယ္ခ်င္းအိမ္ေတြ လုိက္လည္ဖုိ႔ ေတာ္ေတာ္ရယ္ပါ အိမ္ျပင္ေတာင္ သိပ္မထြက္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။ သူငယ္ခ်င္းအိမ္ေတြတင္ မဟုတ္ပါဘူး ၿမိဳ႕ထဲေတာင္ တစ္လ ႏွစ္ႀကိမ္ေလာက္ပဲ ဂ်ာနယ္၀ယ္ ထြက္ရင္သာ အျပင္ထြက္ျဖစ္တယ္။ အသိအိမ္ေတြ မလည္ျဖစ္ဆုိ ခင္မင္မႈနဲ႔ ကိုယ္ကသြားျဖစ္ရင္ေတာင္ ေႏြးေထြးမႈ မရွိတာကုိ ခံစားမိလုိ႔ပါ။ ေနာက္ၿပီး ေကၽြးေမြးရမွာ စုိးရြံ႕ေနပံုေပၚၿပီး သိပ္လည္းပဲ ႀကိဳဆုိခ်င္ပံုမရပါဘူး။ ဒါေတာင္ ကုိယ္က ဘယ္သူ႔အိမ္သြားသြား လူႀကီးေတြနဲ႔ သိသည္ျဖစ္ေစ မသိသည္ျဖစ္ေစ သစ္သီးတစ္အိတ္ေတာ့ ပါစၿမဲပါ။ ခုရြာကုိ ျပန္ေရာက္ေတာ့ အိမ္မွာကပ္တဲ့ရက္ရယ္လုိ႔ မရွိသေလာက္ အလည္လြန္ေနတယ္။ လည္လြန္းဆုိ ဘယ္အိမ္ေရာက္ေရာက္ ကိုယ့္အိမ္လုိ ကုိယ့္မိသားစုလုိ ပ်ဴငွာၿပီး မကုန္ႏုိင္တဲ့ ေရွးေဟာင္းေႏွာင္းေတြ စၿမံဳျပန္ ေနမိလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး စားစရိတ္ၿငိမ္းတယ္ေလ။ ေရာက္တာနဲ႔ စားမယ္ ၀ါးမယ္ က်ိတ္မယ္ ဆုိတာခ်ည္းပဲ။ မကုန္ရင္ အိမ္ျပန္သယ္လုိ႔လည္းျဖစ္တယ္။ ကဲ ဘယ္ေလာက္အေျခအေန ေကာင္းလဲ စဥ္းစားသာၾကည့္ပါ။

တစ္ေန႔က စုိင္းေနာင့္တုိ႔အိမ္ ဖိတ္ထားလုိ႔ ေရေအးကြင္းထဲ ေရာက္ခဲ့တယ္။ စိုင္းေနာင့္ေၾကာင့္ ေရာက္ျဖစ္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ စိုင္းေနာင့္အစ္မ နန္းေလာ၀္ခမ္းက ေခါက္ေဆန္႔ လုပ္စားလုိ႔ ေခၚေကၽြးတာ ျဖစ္တယ္။ အေဖကပအုိ၀့္ အေမကရွမ္း ေတြမုိ႔ ရွမ္းနာမည္ေတြနဲ႔ ျဖစ္ေပမယ့္ ေမာင္ႏွမႏွစ္ေယာက္လံုးက ရွမ္းစကား ေျပာတတ္ၾကတာ မဟုတ္ပါ။ ကၽြန္ေတာ့္ထက္ စီနီယာက်တဲ့ ေလာ၀္ခမ္းက ကြန္ပ်ဴတာနဲ႔ ေက်ာင္းၿပီးေပမယ့္ ၿမိဳ႕မေစ်း ေတာင္ဘက္တုိက္တန္းမွာ ေရႊဆုိင္ထြက္တယ္။ သူတုိ႔အိမ္က လက္ဖက္ပဲြ႐ံုေထာင္ထားတယ္။ လက္ဖက္ကုန္ေတြ သယ္ေပးရင္းက အလြန္ရင္းႏွီးတဲ့ ေျပာမနာ ဆုိမနာ သူငယ္ခ်င္းေတြ ျဖစ္သြားတာၾကာေပါ့။

ေခါက္ေဆန္႔ ဆုိတာ မုန္႔တီဖတ္နဲ႔ လုပ္စားတဲ့ ရွမ္းမုန္႔တီလုိ႔ပဲ ေခၚရမလားပဲ။ သူ႔ဟင္းရည္ရဲ႕ အနံ႕က ပဲပုပ္နံ႕ သင္းတယ္။ နံနက္ေစာစာ အေနနဲ႔ စားရတဲ့ ႐ုိးရာအစားအစာ တစ္မ်ိဳးပါ။ ပဲပုပ္ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ရွမ္းမုန္႔တီျဖစ္တဲ့ ေခါက္ေဆန္႔လဲ ႏွစ္သက္မယ္ ထင္ပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္ အၿမဲလဲ စားျဖစ္တယ္။ ပဲပုပ္နံ႕သင္းသင္း နဲ႔အတူ သံပုရာသီးနံ႔နဲ႔ နံနံပင္အနံ႕နဲ႔ပါဆုိ မျဖစ္မေန သြားရည္ကုိ ယုိသြားေစပါတယ္။ သူက ၾကက္သားနဲ႔ခ်က္ရင္ မလုိက္ဖက္ဘဲ အဆီမ်ားတဲ့ ၀က္သားနဲ႔ ခ်က္ပါမွ သူ႕ဟင္းရည္က အရသာရွိၿပီး ပုိအသက္၀င္ပါတယ္။ ေခါက္ေဆန္႔ စားတဲ့အခါ လွ်ိဳ႕၀ွက္ခ်က္ တစ္ခုရွိပါတယ္။ အဲဒါကေတာ့ ပထမပဲြမွာပဲ စားလုိ႔ေကာင္းၿပီး လုိက္ပဲြထပ္ယူရင္ အရသာ ေပါ့သြားတာမ်ိဳး ျဖစ္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ စားရင္ ၀မ္းစတုတ္နဲ႔ ကုန္ႏုိင္သေလာက္ အျပတ္ျပင္ရတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ ထမင္းလုိက္ပဲြထည့္တဲ့ ဇလံုကုိေရြးၿပီး ေခါင္းမေဖာ္တမ္း စားလုိက္တာပဲ။ အစားနဲ႔ ပတ္သက္လာရင္ ရွက္တတ္သူ မဟုတ္ေတာ့ မ်က္ႏွာထူထူနဲ႔ပဲ စားျဖစ္ခဲ့တယ္။

ေခါက္ေဆန္႔ ခ်က္စားခ်င္ရင္ေတာ့ လုပ္နည္းကလြယ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး အဆီပါတဲ့ ၀က္သားကုိ ေသးေသးတံုးၿပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားမ်ားနဲ႔ အရသာရွိေအာင္ ဗမာခ်က္ခ်က္ ရပါတယ္။ မိသားစု မမ်ားရင္ေတာ့ ၀က္သား ၅၀ သားဆုိ အေတာ္ပါပဲ။ ၀က္သားဟင္း ဆီလည္ၿပီး က်က္ေလာက္ၿပီဆုိရင္ သင့္ေတာ္တဲ့ ဒန္အုိးအႀကီးထဲ ေျပာင္းထည့္ရပါမယ္။ ေနာက္ ေရကုိ သင့္ေတာ္သလုိထည့္ေပးရပါမယ္။ ေရဆူလာရင္ စလံုးစခု ေထာင္းထားတဲ့ ပဲပုပ္ခ်ပ္အက်က္မႈန္႔ကုိ ထည့္ေပးရပါမယ္။ ေနာက္ၿပီး လက္ပံပြင့္ေျခာက္ကုိ ထပ္ထည့္ရပါမယ္။ သိပ္မၾကာခင္မွာ အရသာထည့္ၿပီးရင္ အသင့္စားလုိ႔ရတဲ့ ေခါက္ေဆန္႔ ဟင္းရည္ကုိ ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။ ဗမာမုန္႔ဟင္းခါးလိုပဲ ေခါက္ေဆန္႔မွာလဲ ဟင္းရည္ရဲ႕ အရသာက အခရာက်ပါတယ္။ မုန္႔တီဖတ္ အရြယ္ကေတာ့ နန္းႀကီးသုပ္လုပ္စားတဲ့ အရြယ္ႀကီးတဲ့ မုန္႔ဖတ္ဆုိ ပုိအဆင္ေျပပါတယ္။ ေနာက္ စားခါနီးရင္ သံပုရာသီးစိတ္ရယ္၊ နံနံပင္ရယ္၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ရယ္၊ ငံျပာရည္အခ်ိဳရယ္ စားပဲြေပၚတင္ထားလုိက္ရင္ ၿပီးျပည့္စံုပါၿပီ။ ေခါက္ေဆန္႔နဲ႔ တဲြဖက္ၿပီးစားလုိ႔ ေကာင္းတာကေတာ့ ၀က္ဆီဖတ္ေက်ာ္နဲ႔ ၀က္အူကၽြတ္ကၽြတ္ ေၾကာ္တုိ႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဘာပဲ စားျဖစ္စားျဖစ္ အြန္လုိင္းေပၚက ဘေလာဂ့္ေဘာ္ဒါေတြကုိ ဦးဆံုးအရင္ သတိရပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ခ်က္စားၾကည့္ျဖစ္ေအာင္ အမွတ္တရ ေရးလုိက္ပါတယ္။ အားလံုးပဲ ေပ်ာ္ရႊင္ႏုိင္ပါေစ။



41 comments:

ကဗ်ာမေလး said...

အေတာ္စားေကာင္းမွာပဲေနာ္ ... ေက်းဇူးရွင့္ :)

flowerpoem said...

စားေကာင္းမွာပဲ ရွမ္းစာဆို အကုန္ၾကိဳက္ :)

ေဇာင္း said...

:::ၿမိဳ႕ေပၚက လူေတြက ေတာင္ေပၚသားေတြေလာက္ ဧည့္၀တ္မေက်တာေတာ့ အမွန္ပဲဗ်ာ၊:::

ေတာင္ႀကီးကလို ေခါက္ဆြဲဖက္ က ဒီဘက္မွာ သိပ္ရွိဘုူူးဗ်၊ ကို၀င္းေဇာ္ႀကီး ေခါက္ဆြဲစားတာကို ျမင္ေယာင္ပီး ကၽြန္ေတာ္ေတာင္ ေတာင္ႀကီးကို သတိရလာ၏၊ :)

{ZaunG}

ၿမတ္မြန္ said...

ဝါး စားခ်င္စရာႀကီး
စမ္းခ်က္ႀကည္႔မယ္..ဒါေပမယ္႔ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ ရွိဘူးရွင္႔..
သြားရည္က်သြားပါတယ္ရွင္..။

ေတာင္ေပၚသား said...

ကုိၾကီး မဟုတ္ေတာ့ဘူးေနာ္ တမင္မ်ား လူကုိ သတိရေနေအာင္ လုပ္ေနသလားဗ်ာ စိတ္ဆုိးတယ္ ဖတ္ျပီး မစားရတဲ့ ဘ၀ေတြ ေက်နပ္ဘူး ပုံေတြပါတင္


ေလးစားလ်က္
ေတာင္ေပၚသား

မငံု said...

သေရယိုေအာင္ လုပ္ျပန္ျပီ။ :( ေနႏွင့္ဦးေပါ့။ ခ်က္စားပလိုက္ဦးမယ္။ မၾကာခင္ အိမ္မွာ ၾကက္သားခ်ဥ္ ( ၀က္သားခ်ဥ္ ဟုတ္ဘူးေနာ္ )ေကၽြးမယ္။ လာစားလွည္႔.

Waing said...

လုပ္ျပန္ျပီ ကို၀င္းေဇာ္တုိ႕ အစားအေသာက္ေတြပဲ ခ်က္စားေနတာလားဟင္ ေခါက္ေဆန္႔တစ္ပြဲေလာက္ ဒီကိုပို႕ေပးလုိက္ပါ ၾကက္သားနဲ႕ပဲေနာ္ စားဖူးခ်င္လုိ႕

သဥၨာေအာင္ said...

ကုိယ္တုိင္လဲ ခ်က္တတ္တယ္ ဆုိတဲ့သေဘာေပါ့ေနာ္ မဆုိးဘူး ကို၀င္းေဇာ္နဲ႔ ခင္ရတာ အစားပါ စားရမယ့္ကိန္းပဲ၊ ခ်က္ေကၽြးရမွာေနာ္

ေလာဝ္ခမ္း said...

အံမယ္ အံမယ္ ရွမ္းစကားကုိ ထမင္းစား ေရေသာက္ေလာက္ေတာ့ ရပါတယ္ဟ။ မေန႔က နင္ေရးတင္ မယ္ထင္ေနတာ ေက်းဇူး ... ငါခ်က္တာ မဟုတ္ဘူး အဟီး အေမခ်က္တာ။

အျဖဴေရာင္ဒ႑ာရီ said...

စားစရာေတြပဲ ေရးၿပီး တကယ္မေကၽြးလုိ႔ကေတာ့ အိပ္မက္ထဲအထိ ဓားမနဲ႔ လာခုတ္မဗ်ာ. ရွမ္းမုန္႔တီေတာ့ သိတယ္ ရွမ္းလုိ မေခၚတတ္ဘူးရယ္

Zayarr said...

ကုိ၀င္းေဇာ္ရမဲ့ မိန္းမကေတာ့ ကံေကာင္းၿပီသာမွတ္၊ ဘာလုိ႔လဲ ဆုိေတာ့ ကုိ၀င္းေဇာ္ကပဲ ခ်က္ေကၽြးေနရမွာေလ .. ဒါနဲ႔ ေနာက္မီႏူးက ဘာတဲ့လဲ။။။

nay said...

ကုိ၀င္းေဇာ္ႀကီးေတာ့ တစ္မ်ိဳးၿပီး တစ္မ်ိဳးပါလား။
သံပုရာသီးနံ႔နဲ႔ နံနံပင္ အနံ႔ကုိ ေနေနလဲ ႀကိဳက္တယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးစားရင္ အဲဒီ ၂ မ်ိဳးမပါရင္ အရသာေပါ့ေနသလို မ်ိဳးပဲ။ စားခ်င္ေအာင္ပဲ ေရးေနတယ္။

hlaung09 said...

စားသြားျပန္ပီ တစ္ဇလံု ... ရွက္လည္း မရွက္တတ္ဘူး။

ေကာင္းကင္ျပာ said...

စားခ်င္စရာေတြပဲ ေရးေနတယ္...

အနမ္း said...

ရွမ္းအစားအစာေတြကိုအကုန္လံုးႀကိဳက္တာေနာ္။ ဖတ္ရင္းသားေရက်လာလို႔ ျပန္ၿပီ။ ရွမ္းမုန္႔တီေတာ့ မစားဖူးေသးဘူး။ ခ်က္စားျဖစ္ရင္ လက္တို႔ေခၚေနာ္ း))
အဆင္ေျပေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ

ဒ႑ာရီ said...

ေအာ္... ကို၀င္းေဇာ္ကေတာ့ စားခ်င္တာေတြ စားၿပီး ေလွ်ာက္လည္ေနရေတာ့ ေျပာအားရွိတာေပ့ါေနာ္။ ေန႔တုိင္း ေတာင္ၾကီးမွာ ၾကိဳက္တာ လိုက္စားေနတာ မနာလိုခ်င္ေတာ့ဘူး။ း)
ဒီမွာ အဲဒါေတြ၀ယ္လို႔ ရပါမလားမသိဘူး။ လုပ္စားခ်င္လာၿပီ။

ခင္မင္ေလးစားလွ်က္

~ဏီလင္းညိဳ~ said...

ကို၀င္းေဇာ္ေရ...
ရပါတယ္ဗ်ာ...။ ႏွိပ္စက္ပါ..ခံပါ့မယ္...႐ႊတ္..(ငိုတာေနာ္..)
ခ်က္နည္းက..လြယ္လြယ္ေလးလိုပဲေနာဗ်...။ က်န္တာေတြ ေတာ့ရႏိုင္မယ္..ဒီမွာေလ...၊ လက္ပံပြင့္ေျခာက္ေတာ့ မရဘူးထင္တယ္...။ ဘာနဲ႔ အစားထိုးလို႔ရႏိုင္မလဲဟင္..။ အိမ္မွာ အတူေနတဲ့ ႐ွမ္းညီေလးတစ္ေယာက္ကို ခ်က္ေကၽြးခ်င္လို႔...။

ခင္မင္တဲ့
ဏီလင္းညိဳ

ျမစ္က်ဳိးအင္း said...

မစားဖူးဘူးဗ် ေရးထားတာ ေကာင္းလြန္းေတာ့ စာခ်င္မိတယ္။ ရန္ကုန္မွာ အဲဒါ ရနိင္လား ။
ရွမ္းျပည္သြားလည္ဖူးေပမယ့္ မစားခဲ့ရဘူး ။
ျမင္ေအာင္လည္းေရးတတ္ပါ့
ခ်က္နည္းတင္မဟုတ္ဘူး စားနည္ပါေဖာ္ျပ ထားတဲ့ ေစတနာကို ျမင္မိပါရဲ႕ဗ်ာ ။

Nge Naing said...

ဆစ္ဒနီက ရွမ္းေတြက ရွမ္းမုန္႔တီ မေခၚဘူး၊ ရွမ္းေခါက္ဆြဲလုိ႔ေခၚတယ္။ ပဲပုပ္ကို ႀကိဳက္ေပမဲ့ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကို သူတို႔က ၾကက္သားနဲ႔ပဲ လုပ္လို႔ တခါမွ မစားျဖစ္ဘူး။ ဘုန္းႀကီးေက်ာင္း ေစ်းေရာင္းပြဲေတြမွာ ရွမ္းေခါက္ဆြဲ အျမဲေရာင္းတယ္။ ဒါေပမဲ့ ၀က္သားနဲ႔ ခ်က္တာ တခါမွ မေတြ႔ဖူးဘူး။

သက္ေဝ said...

"ဘာပဲ စားျဖစ္စားျဖစ္ အြန္လုိင္းေပၚက ဘေလာဂ့္ေဘာ္ဒါေတြကုိ ဦးဆံုးအရင္ သတိရပါတယ္..." ဆိုတဲ့ စာေၾကာင္းေလး တေၾကာင္းနဲ႕တင္ ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ စိတ္ ေစတနာေလးကို ေတြ႕လိုက္ရလို႕ မစားရေပမယ့္ ဝသြားပါတယ္...

ေမသူ said...

နားနားၿပီးစား၊ စားစားၿပီး ခၽြဲမေနနဲ႔၊ အစားပုတ္ကုိ၀င္းေဇာ္ႀကီး ..

theint said...

ထမင္းလုိက္ပဲြျပင္တဲ့ ဇလံုနဲ႔တဲ့လား ဘယ္လုိမ်ား စားတယ္မသိပါဘူး။ ဒါကုိပဲ သူတကာသိေအာင္ လုပ္ေနတယ္၊ ရွက္လဲ မရွက္ဘူး၊

သူမ်ားသြားရည္ယုိေအာင္ပဲ လုပ္ေနတာ။ ခ်က္စားၾကည့္ခ်င္ တယ္။

ေက်းဇူး။

မိုးသား said...

လြမ္းဖ်ားဖ်ားေအာင္ လုပ္ေနျပန္တယ္။
ငါေတာ့ ေနမေကာင္းျဖစ္ခ်င္ရင္ ငရုတ္သီးစပ္စပ္နဲ႔ တြယ္ပစ္လုိက္တာ။ အမွတ္ရတယ္......

ခင္မင္တဲ့

Thet said...

ဟုတ္ပ
ခ်က္နည္းတင္မကဘူး
စားနည္းေတာင္ပါလုိက္ေသးတယ္
ဒါဆုိ တစ္အိမ္တက္ တစ္အိမ္ဆင္း လည္ေနတယ္ ဆုိပါေတာ့၊ စိတ္ခ်မ္းသာေနတာျမင္ရလုိ႔
၀မ္းသာပါတယ္

ေလးစားခင္မင္ျခင္းမ်ားစြာနဲ႔

ဝႆန္ဦး said...

ရွမ္းစာေတြ ထပ္လာစားတယ္

ေရႊအင္းသူ said...

ညီမတုိ႔ အင္းထဲက မုန္႔တီလုပ္နည္းနဲ႔ခပ္ဆင္ဆင္ပါပဲ။ ငါးနဲ႔ပဲခ်က္စားၾကတာမ်ားတယ္။ ငါးရွဥ့္နဲ႔ဆုိ ပုိလုိ႔ အရသာရွိတယ္။

သတိရတယ္ဆုိလုိ႔ ေက်းဇူးတင္ရွိစြာနဲ႔

ဥကၠာ said...

ေခါက္ဆဲြ၀င္ဆဲြသြားပါ၏

မီးငယ္ said...

ကုိ၀င္းေဇာ္ေရ႕
စားပါ စားပါ တစ္ေယာက္ထဲစားပါ ..
ေတာင္ႀကီးလုိက္လာမွ ေရွာင္ေျပးမေနနဲ႔
အမဲလံုးေခါက္ဆဲြလဲ စားမယ္
ရွမ္းေခါက္ဆဲြလဲ စားမယ္
ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္လဲ စားမယ္

၀ယ္ေကၽြးဖုိ႔သာျပင္ထားေနာ္

မင္းမေဟာ္ said...

ဘာစားစား လုိက္ပဲြနဲ႔မွ စားတာဗ်.
မိန္းမယူရင္ေတာင္ ခယ္---- ပါမွ စိတ္တုိင္းက်တာ
အဟဲ ....

ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ

Sai said...

ဟုတ္ေနျပန္ၿပီေပါ့ ရွမ္းမုန္႔တီနဲ႔
အိမ္ကုိခ်က္ခုိင္းႏိုင္ဘူး
ကားေလးဂိတ္နားကဆုိင္လဲေကာင္းတယ္...
ရွမ္းညီအစ္မေရာင္းတာေလ

ညရဲ႕ေကာင္းကင္ said...

လုပ္ျပန္ျပီဗ်ာ ကုိ၀င္းေဇာ္က ....
ခ်က္တက္ဘူးဗ်... စားပဲစားတတ္တာ...
ကုိ ၀င္းေဇာ္ခ်က္ေကၽြးရင္ေတာ႔ စားမယ္ဗ်ာ...
သေရယိုလုိက္တာဗ်ာ..

မု္;သုင္ခဳ, said...

ဂန္ေလး ေတာ္တယ္ .. သူတကာအိမ္ လည္စားေနတာေပါ့။ ငါ့ဆီေတာ့ မေရာက္ဘူးပဲ။

Cherrymaw said...

ေတာင္ႀကီးကုိ လြမ္းလာၿပီ ကုိ၀င္းေဇာ္ ၾကြားလံုးထုတ္ေနတာနဲ႔ .. လုိက္ပဲြမစားဘူးဆုိရင္ ဆုိင္မွာ လုိက္၀ယ္ေကၽြးပါမယ္။

အခ်စ္မဲ႔ဂစ္တာ said...

အစ္ကိုေရ..ရွမ္းကိုခ်စ္ရင္ ပဲပုပ္ကိုလည္း ခ်စ္ရတယ္တဲ႔ဗ်..... ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ေတာင္ေပၚသားဆိုေတာ့ ေတာင္ေပၚစာအကုန္ႀကိဳက္သဗ်.. ဒီရွမ္းမုန္႔တီကေတာ့ အစ္ကိုကိုယ္တိုင္လုပ္ေကၽြးရင္ ပိုစားေကာငး္မလားလို႔..အဟ..

hlaminnlay said...

ကေလာမွာေတာ့ မေတြ႕မိဘူး ေတာင္ႀကီးမွာမွ ရႏုိင္တယ္လား။ စားၾကည့္ခ်င္တယ္။

nay said...

ခရီးကအျပန္ အေမာတေကာနဲ႔ ေရာက္လာပါတယ္။ ေနာက္က်သြားၿပီလား .. က်န္ေသးလား အဟဲ

Nay Lin said...

သေရယိုဖို႔ ပံုေလးပါ တင္ေပးရင္ပိုေကာင္းမယ္

Welcome said...
This comment has been removed by the author.
လံုမေလး said...

ဟယ္ စားခ်င္လိုက္တယ္ ဘယ္မွာေနတာလဲဟင္?
ခ်က္တတ္တယ္ေပါ့ ေခၚေကြ်းလို႔ကေတာ့လား
အဟမ္း ဇံုေလာက္ေတာ့ ပ်င္းတာေပါ့ရွင္
ငါးေမြးတဲ့ အင္တံု သိတယ္ဟုတ္ အဲ့ဒါနဲ႔ ကိုစားျပစ္မယ္
အီးးးးဟီးးးးရွက္တာ ငတ္တာသူမ်ားသိသြားျပီ

ေနျခည္စုစု said...

ရွမ္းမုန္႔တီစားဖူးတယ္၊ ကို၀င္းေဇာ္ေျပာ သလုိပဲ ေနာက္တစ္ပဲြထပ္ယူရင္ ေပ့ါရႊတ္ရႊတ္ ျစဖ္သြားေရာ။

မယု said...

ပဲပုပ္နံ႔၊ နံနံပင္နံ႔နဲ႔ သံပုရာသီးနံ႔ေတြ လႈိင္ေနလုိ႔ ေရာက္လာတယ္။ ရွမ္းေခါက္ဆဲြဆုိင္မာ်း ေရာက္ေနသလား ေအာင့္ေမ့ရတယ္။