မိခင္ႏုိ႔တုိက္ေကၽြးျခင္း
ႏွင့္ အက်ိဳးဆက္မ်ား
ယေန႔ေခတ္တြင္ သိပၸံႏွင့္ နည္းပညာမ်ား တုိးတက္ ထြန္းကား လာေသာ္လည္း ထုိပညာ မ်ားျဖင့္ မဖန္တီးႏိုင္ေသာ အရာမ်ား ရွိေနသည္။ ထုိအထဲတြင္ မိခင္ႏုိ႔ရည္ သည္လည္း တစ္ခု အပါအ၀င္ ျဖစ္သည္။ ေဆးသိပၸံ ပညာမ်ား မည္မွ်ပင္ တုိးတက္ ေစကာမူ ယင္း ေဆးပညာ မ်ားျဖင့္ မိခင္ႏုိ႔ရည္ ႏွင့္ အစြမ္း အာနိသင္ တစ္ထပ္တည္း တူညီေသာ ႏုိ႔ရည္ ကုိ မဖန္တီး မထုတ္လုပ္ ႏုိင္ပါ။ မိခင္၏ ႏုိ႔ရည္သည္ ေမတၱာ ၊ ေစတနာ ၊ က႐ုဏာ မ်ားျဖင့္ ေပါင္းစပ္ ထြက္ေပၚလာေသာ မိခင္၏ ႏွလံုးေသြး အျဖဴ ပင္ ျဖစ္သည္။ သားသမီး ငယ္တုိ႔ ေသာက္သံုး ရွင္သန္ ႀကီးထြာရန္ အတြက္ မိခင္၏ အနီေရာင္ ႏွလံုးေသြးရည္ မ်ားသည္ မိခင္၏ ေမတၱာတန္ခုိး ေၾကာင့္ ခ်ိဳၿမိန္၍ အာဟာရ ျပည့္၀ေသာ အျဖဴေရာင္ ႏုိ႔ရည္ ျဖစ္သြား ရသည္။
အခ်ိဳ႕ေသာ သူမ်ားတြင္ ကေလးငယ္ကုိ မိခင္ႏုိ႔ခ်ိဳ
တုိက္ေကၽြးျခင္း ႏွင့္ ပတ္သက္၍ မွားယြင္းေသာ အေတြးအေခၚ အယူအဆမ်ား လုပ္ရပ္ အမွားမ်ား
ရွိေနသည္။ ေမြးကင္းစ ကေလးငယ္ကုိ မိခင္ႏုိ႔ရည္ တုိက္ေကၽြးျခင္းျဖင့္ လံုေလာက္ေသာ အာဟာရ
မရရွိႏုိင္ ဟူေသာ အယူအဆ မ်ားျဖစ္သည္။ အမွန္စင္စစ္ ကေလးငယ္ ေမြးစမွ ေျခာက္လအထိ မိခင္ႏုိ႔ရည္
တစ္မ်ိဳးတည္း တုိက္ေကၽြး႐ံုျဖင့္ လုိအပ္ေသာ အာဟာရဓာတ္ ကုိ ရရွိသည္။ ကေလးငယ္ အသက္ ၆
လေက်ာ္မွသာ အျခား သင့္ေတာ္ေသာ ျဖည့္စြက္စာမ်ား တဲြဖက္ ေကၽြးႏုိင္သည္။ သုိ႔ေသာ္လည္း
မိခင္ႏုိ႔ရည္ ကုိ ဆက္လက္ တုိက္ေကၽြး ေနရမည္ ျဖစ္သည္။ မိခင္ႏုိ႔ရည္ တုိက္ေကၽြးရာတြင္
ေမြးကင္းစ မွ ကေလး အသက္ ၂ ႏွစ္ ၊ ၃ ႏွစ္ အထိ တုိက္ေကၽြး သင့္သည္ ဟု ပညာရွင္ မ်ားက ဆုိထားသည္။
ကေလး အသက္ ၂ ႏွစ္ ၊ ၃ ႏွစ္ အရြယ္သည္ ႀကီးထြား
ဖံြ႕ၿဖိဳးမႈ ျမန္ဆန္သည့္ အရြယ္ျဖစ္၍ မိခင္ႏုိ႔ရည္ သည္ ကေလးငယ္ အတြက္ မ်ားစြာ အေထာက္အကူ
ျဖစ္သည္။ အေဖ၊ အေမမွန္း သိ၍ ႏႈတ္မွ ေဖေဖ ၊ ေမေမ ဟု မပီကလာ ပီကလာ ႏွင့္ ေခၚတတ္စ အရြယ္
ျဖစ္ရာ ႏုိ႔ခ်ိဳ တုိက္ေကၽြးျခင္း ခံရေသာ ကေလးသည္ မိခင္၏ အၾကင္နာ ေမတၱာကုိ နားလည္ သေဘာေပါက္
သြားေစႏုိင္သည္။
မိခင္ႏုိ႔ရည္တြင္ အာဟာရဓာတ္ မ်ားႏွင့္အတူ
ေရဓာတ္လည္း ၈၇ ရာခုိင္ႏႈန္း ပါ၀င္သည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ကေလးငယ္ အတြက္ အာဟာရဓာတ္ သာမက ေရဓာတ္ကုိပါ
ျဖည့္ဆည္း ေပးႏုိင္သည္။ ပူျပင္းေသာ ေႏြရာသီတြင္ပင္ ကေလးငယ္ ေရမငတ္ႏုိင္ေပ။ ထုိ႔ျပင္
ေမြးကင္းစ ကေလးငယ္မ်ား အသက္ရွင္သန္ ေစလုိလွ်င္ မိခင္ႏုိ႔ရည္ ကို တုိက္ျဖစ္ေအာင္ တုိက္ေကၽြးရန္
လုိအပ္သည္ ဟု ေဆးပညာရွင္ မ်ားက သုေတသန ျပဳလုပ္ခ်က္ သက္ေသ မ်ားျဖင့္ တုိက္တြန္း ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ကေလးငယ္ကို ေမြးၿပီးၿပီးခ်င္း အခ်ိန္ တစ္နာရီ အတြင္း မိခင္၏ ႏို႔ဦးရည္ကို တုိက္ေကၽြး
ျခင္းသည္ ေမြးကင္းစ ကေလးငယ္မ်ား ေသဆံုးမႈ ႏႈန္းကုိ သိသာစြာ ေလ်ာ့က် ေစသည္ဟု ဆုိပါသည္။
မိခင္ႏုိ႔ရည္ကုိ ကေလးငယ္အား တုိက္ေကၽြးျခင္းျဖင့္
ကေလးငယ္ အတြက္ ေကာင္းမြန္ေသာ စိတ္ပုိင္းဆုိင္ရာ အက်ိဳးဆက္မ်ား ရရွိေစ ႏုိင္သည္။ မိခင္က
ကေလးငယ္ကုိ ရင္ခြင္တြင္ ယုယ တုိက္ေကၽြးလ်က္ ႏုိ႔ခ်ိဳ တုိက္ေကၽြးစဥ္ မိမိ၏ ရင္ေသြးကုိ
တစိမ့္စိမ့္ ၾကည့္႐ႈကာ ႏွလံုးသားမွ အၾကင္နာ ေမတၱာဓာတ္မ်ား တဖြားဖြား ေပၚေပါက္ ေနမည္
ျဖစ္သည္။ ထုိ႔အတူ ကေလးငယ္ ကလည္း မိခင္၏ ေမတၱာ က႐ုဏာကုိ အၾကြင္းမဲ့ နားမလည္ သည့္တုိင္
မိခင္အေပၚ ခ်စ္ခင္ အားကုိးမႈျဖင့္ ေမတၱာ သံေယာဇဥ္ တုိ႔ ျပန္လည္ ရစ္ပတ္ ေႏွာင္တြယ္ ေနလိမ့္မည္
ျဖစ္သည္။
မိခင္ႏိုႈရည္သည္ ကေလးငယ္ကုိ အာဟာရ ေပး႐ံု
သာမက ၀မ္းပ်က္ျခင္း ၊ ၀မ္းေလ်ာျခင္း ၊ အသက္ရွဴ လမ္းေၾကာင္း ပုိး၀င္ျခင္း ဆုိင္ရာ ေရာဂါမ်ားႏွင့္
အျခား ေရာဂါမ်ားကုိ တားဆီး ကာကြယ္ေပး ႏုိင္သည့္ အစြမ္းသတၱိထူး မ်ားရွိသည္။ ကေလးငယ္၏
ေသြးသားထဲတြင္ မိခင္၏ ႏုိ႔ရည္ အာဟာရမ်ား စီး၀င္လွည့္ပတ္ ေနၿပီဆုိလွ်င္ ကေလးငယ္၏ ဘ၀တစ္ခုလံုး
မဟာတံတုိင္းႀကီး ကာရံထား သကဲ့သုိ႔ လံုၿခံဳ ေအးခ်မ္းေန ေပသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ကေလးငယ္ သည္
အားငယ္ ေၾကာက္ရြံ႕မႈမ်ား ကင္းေ၀းကာ မိမိကုိယ္ကုိယ္ ယံုၾကည့္မႈ အျပည့္အ၀ ရွိေနမည္ ျဖစ္သည္။
မိခင္ႏုိ႔ရည္တြင္ ဤသုိ႔ေသာ အာနိသင္ထူးမ်ား
ရွိေနေသာ္လည္း ယခုအခါ ကမၻာေပၚတြင္ အခ်ိဳ႕မိခင္ မ်ားသည္ က်န္းမာေရး ကိစၥ ၊ အလုပ္ကိစၥ ၊ စီးပြားေရးကိစၥ တုိ႔ကုိ ေရွ႕တန္းတင္ကာ မိမိတုိ႔၏
ကေလးငယ္ မ်ားကုိ ႏုိ႔ခ်ိဳ တုိက္ေကၽြးရန္ ၀န္ေလး ေနၾကသည္။ မည္သုိ႔ပင္
ညြန္႔၀င္း (နတ္တလင္း)
No comments:
Post a Comment