Tuesday, December 22, 2009

ရွမ္းဟင္းထုပ္

ရွမ္းဟင္းထုပ္

ခရစၥမတ္နားနီးလာေတာ့ အေအးဓာတ္က အရင္ေန႔ေတြထက္ ပုိကဲလာတယ္လုိ႔ ထင္ရမိတယ္။ ေအးလြန္းေတာ့လည္း ဘယ္ေလာက္ထူတဲ့ ေစာင္ကုိပဲ ၿခံဳၿခံဳ ေႏြးလာတယ္ရယ္လုိ႔ မရွိပါဘူး။ ေကြးရင္း ေကြးရင္းနဲ႔ ခါးထဲက အ႐ုိးေတြေတာင္ ထံုက်ဥ္လာတယ္လုိ႔ ခံစားရမိတယ္။ တစ္လံုးတည္းေသာ Heater ကုိ ပ်ိဳပ်ိဳေဒၚေလးမ်ား ပ်ိဳပုိင္စီးထားတာေၾကာင့္ ဒီေဆာင္းအဖုိ႔ ကုိယ့္အလွည့္ ေရာက္လာေတာ့မယ္ မထင္ပါဘူး။ တစ္ေယာက္တည္း သမားအတြက္ ဒီလုိ ေအးစက္စက္ ေဆာင္းညရဲ႕ အထီးက်န္ဆန္မႈကုိ စာဖဲြ႕မယ္ဆုိရင္ ကုန္ႏုိင္မယ္ မထင္ပါဘူး။

လုပ္ေနက် မနက္ လမ္းထေလွ်ာက္ ရာကအျပန္ စာတုိက္ပံုးထဲ စစ္ၾကည့္ေတာ့ စာအိတ္ ၃ ခုေရာက္ေနတယ္။ စာ ၃ ေစာင္လံုး လိပ္စာက ျပည့္ျပည့္စံုစံု ေရးထားတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ေဒၚေလးငယ္ တစ္ေယာက္ထဲ ရဲ႕ နာမည္ပဲေရးထားတာပါ။ စာအိတ္ကိုင္ၿပီး စဥ္းစားမိတာက ေဒၚေလးငယ္ တစ္ေယာက္ ဧကန္ဓ ေတာ့ အမွန္ဧကန္ဓ ပဲဆုိၿပီး အစ္, မလုိ႔ မီးဖုိေဆာင္ထဲ ၀င္လုိက္တယ္။ ေဒၚေလးငယ္ကုိ အခန္႔သင့္ေတြ႕တာနဲ႔ " ေဒၚေလးငယ္ေတာ့စြံၿပီ ဂုဏ္ယူပါတယ္ " ေျပာၿပီး စာေတြကမ္းေပး လုိက္တယ္။ အံ့ႀသဟန္လည္းမျပ၊ ျပာယာခတ္ တာလဲမရွိဘဲ စာအိပ္ကုိ ေအးေအးေဆးေဆးပဲ ေဖာက္ဖတ္တယ္။ ၿပီးတာနဲ႔ " @#$ ~^$# #@$* " အခ်ိဳးမေျပတဲ့ စကားလံုးေတြနဲ႔ ပစ္ေပါက္ၿပီး " ဟဲ့.. ညက်ရင္ ခ်က္စ္ေက်ာင္းက ကေလးေတြ ခရစၥမတ္အတြက္ သီခ်င္းလာဆုိဖုိ႔ အသိေပးတဲ့စာဟဲ့ @#$ ရဲ႕ " တဲ့။ ေစာေစာစီးစီး ထင္ထားသလုိ မဟုတ္ဘဲ ပယ္ပယ္နယ္နယ္ အတြယ္ခံလုိက္ရလုိ႔ ေနသာထုိင္သာေတာ့ ရွိသြားပါတယ္။

မနက္ေစာစာ စားၿပီးတာနဲ႔ ေစ်း၀ယ္သြားဖုိ႔ ေဒၚေလးငယ္က အေခၚေတာ္ လြတ္လုိက္တယ္။ ဆဲြျခင္းေတာင္းနဲ႔ ေစ်း၀ယ္စာရင္း ေပးၿပီး ျမန္ျမန္၀ယ္ၿပီး အျမန္ျပန္လာခဲ့ ခ်ည္တဲ့။ သြားေတာင္ မသြားရေသးဘူး .. ပ်ိဳပ်ိဳႀကီးေတြမ်ား စိတ္ဆိတ္တယ္ဆုိတာ အမွန္ပဲ ယံုၾကည္ မိလုိက္တယ္။ အတြန္႔မတက္၀ံ့တာနဲ႔ ႀကီးေမနဲ႔အတူ ေစ်း၀ယ္ထြက္ခဲ့တယ္။ ႀကီးေမဆုိတာက အိမ္မွာ ခ်က္ျပဳတ္သန္႔ရွင္းဖုိ႔ အခ်ိန္ပိုင္းေခၚထားတဲ့ အန္တီပါ။ ကေန႔ေတာ့ ႀကီးေမရဲ႕ ျခင္းေတာ္ဆဲြေပါ့ဗ်ာ။ ေစ်း၀ယ္စာရင္းကုိ ၾကည့္ေတာ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ၁ ပိႆာ၊ ၃ ထပ္သား ၁ ပိႆာ၊ ေမႊးဆန္မႈန္႔ ၁၀ ထုပ္၊ ေမႊးေကာ္မႈန္႔ ၁ ထုပ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တစ္လံုးဥ ၅၀ သား၊ ဂ်ဴးျမစ္ ၁ ပိႆာ၊ င႐ုပ္သီးခဲြျခမ္း ၅၀ သား၊ နံနံပင္ အစိတ္သား၊ Birdy ေကာ္ဖီမစ္ ၂ ပါကင္နဲ႔ တုိလီေမာက္စ ေတြေရးထားတယ္၊ ေနာက္ဆံုးမွာေတာ့ ကြင္းစကြင္းပိတ္ထဲမွာ ( ကုိ x x x x အိမ္က ငွက္ေပ်ာရြက္ ၁၀ ရြက္ ခုတ္ခဲ့) ဆုိတာပါပဲ။ ငွက္ေပ်ာရြက္ နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ဆုိတာကုိ ဖတ္မိမွ ဟင္းထုပ္ လုပ္စားမယ္ဆုိတာ ရိပ္မိသြားတယ္။ ဟင္းထုပ္ စားခ်င္တာနဲ႔ ခုမွလူက လန္းလန္းဆန္းဆန္း ရွိၿပီး ေစ်းအျမန္၀ယ္ဖုိ႔ အားထည့္ ျဖစ္သြားတယ္။

ရွမ္းဟင္းထုပ္ လုပ္စားနည္းက လြယ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး အသားကုိ အရသာထည့္ၿပီး အရင္လံုးထားရပါမယ္။ (ဒီေနရာမွာ အရသာဆုိတာက ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းေထာင္းတုိ႔ ေရာႏွယ္ၿပီး ေရသင့္႐ံုထည့္ လံုးတာပါ) ေနာက္ စတီးဇလံုႀကီးႀကီးထဲကုိ ဆန္မႈန္႔ေတြထည့္ လက္တစ္ဆစ္ သာသာလွီးထားတဲ့ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ထည့္၊ အသားထူတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နည္းနည္းထည့္၊ အရသာထည့္ၿပီးတာနဲ႔ ေရသင့္႐ံုထည့္ၿပီး ႏွံ႕ေအာင္ ႏွယ္ေပးရပါမယ္။ ေရမ်ားရင္ ေပ်ာ့ႏုိင္တယ္၊ ေရနည္းရင္လည္း မာသြားႏုိင္တာေၾကာင့္ အေနေတာ္ေလး ျဖစ္ေအာင္ ဆၿပီး ထည့္ႏွယ္ ေပးရပါမယ္။ ႏွံ႕ေအာင္ႏွယ္ ၿပီးသြားရင္ လံုးထားတဲ့ အသားကုိ လက္ႏွစ္လံုးသာသာ ပါးပါးေလးျဖစ္ေအာင္ လွီးထားရပါမယ္။ ငွက္ေပ်ာဖက္ကုိလည္း မီးနည္းနည္းျပၿပီး အေနေတာ္ စိတ္ထားရပါမယ္။ အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ စားဆီသုတ္ထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖက္ထဲကုိ ႏွယ္ထားတဲ့ ဟင္းထည့္ အသားထည့္ ၿပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအုိးထဲ စီထည့္ၿပီး ေပါင္းေပးရပါမယ္။ ဟင္းထုပ္ကုိ ေပါင္းထားတဲ့ အခ်ိန္မွာ ငရုတ္ဆီအတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ စလံုးစခုေထာင္းၿပီး ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ေၾကာ္ရပါမယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ မီးေပၚကခ်ၿပီး ငရုပ္သီးခဲြျခမ္းကုိ အဲဒီၾကက္သြန္ေၾကာ္ ဆီထဲ ထည့္ေမႊရပါမယ္။ ဆီနဲ႔ ငရုပ္သီး ႏွံ႕သြားရင္ စတီးဇလံုအလြတ္ထဲ သြန္ခ်အေအးခံ လုိက္ရပါမယ္။ ဒီငရုတ္သီးေၾကာ္က ဟင္းထုပ္ထဲ ထည့္စားဖုိ႔ အကၡရာက်တဲ့ အစာပလာပါ။ ၃ နာရီ၀န္းက်င္ေလာက္ ေပါင္းလုိက္ရင္ ေမႊးႀကိဳင္ေနတဲ့ ရွမ္းဟင္းထုပ္ကုိ စားလုိ႔ရပါၿပီ။ ဟင္းထုပ္နဲ႔ အတူကပ္စားဖုိ႔ နံနံပင္ရယ္၊ ဂ်ဴးျမစ္ရယ္ အဆင္သင့္ ေရေဆးထားရင္ အားလံုး အဆင္ေျပပါၿပီ။ ဒီေနရာမွာ နည္းနည္းလုပ္စားခ်င္ သမားအတြက္ ေပါင္းအုိးမရွိရင္လဲ ႐ုိး႐ုိးထမင္းအုိးနဲ႔ ေပါင္းလုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ထမင္းအုိး ေအာက္ေျခကုိ ေရထည့္လုိ႔ျဖစ္ေအာင္ ဇကာခံေပ့ါ၊ ဇကာမရွိလဲ ငွက္ေပ်ာရြက္အ႐ုိးကုိ အုိးနဲ႔အေနေတာ္ တုိင္းျဖတ္ၿပီး ခံလုိ႔ျဖစ္ပါတယ္။

ကဲ ညက်ရင္ သီခ်င္းလာဆုိမယ့္ ခ်က္စ္ေက်ာင္းက ေရာင္းရင္းေတြ ႀကိဳက္ မႀကိဳက္ေတာ့ မသိဘူး။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ မစားရတာ ၾကာၿပီျဖစ္တဲ့ ဟင္းထုပ္ကုိ မ်ားမ်ားေလး တြယ္ပစ္လုိက္တယ္။ ဘေလာဂ့္မိတ္ေဆြ ေတြလည္း ကရိကထ မမ်ားတဲ့ ရွမ္းဟင္းထုပ္ကုိ လုပ္စားၾကည့္ပါအုန္းလုိ႔ ...။ သက္သတ္လြတ္ စားခ်င္ရင္ေတာ့ အသားထည့္မေပါင္းလဲ အရသာရွိပါတယ္။ အားလုံးပဲ ေပ်ာ္ရႊင္ႏုိင္ပါေစ။



38 comments:

  1. လာျပန္ျပီ ေနာက္တမ်ိဳး
    စာနဲ႔ ပဲႏွိပ္စက္တယ္ပံုေလးပါတင္ေပးေလ
    သူလည္းၾကည့္ရတာ မစားရဘူးထင္ပါရဲ႔
    စိတ္ကူးေလးနဲ႔ စားခ်င္ေနတာေနတာလားမွမသိတာ
    သူမ်ား စိတ္မခ်မ္းသာေအာင္ ႏွိပ္စက္ခ်င္းလည္း
    အကုသိုလ္ေနာ္ အကို အဟီခ်ရာ လုပ္တာဟုတ္ဖူး
    မစားရလို႔ မနာလိုတာ မေက်နပ္ရင္ ျပံဳးလိုက္

    ခင္မင္စြာျဖင့္
    လံုမေလး

    ReplyDelete
  2. အားကုိႀကီး တစ္မ်ိဳးၿပီးတစ္မ်ိဳး လုပ္စားေနတာပဲ။
    အေဒၚေတြ လုပ္တာကုိ ၀ုိင္းလုပ္ေပးရတာထင္ပ။

    ReplyDelete
  3. welcome => စာဖတ္သူအားလံုးသုိ႔

    ကၽြန္ေတာ္ျဖစ္ခ်င္တဲ့ ဆႏၵက သူမ်ား ဘေလာဂ့္အိမ္ လုိမ်ိဳး 3 colum နဲ႔ template လွလွေလးပါ။ ဘာပုိ႔စ္ပဲေရးေရး ဓာတ္ပံုေတြနဲ႔ ေ၀ေ၀ ဆာဆာ တင္ျပခ်င္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဒီဘေလာဂ့္ေပၚေရာက္ဖုိ႔ ေက်ာ္ခြေနရတာနဲ႔ ပုိ႔စ္ေတာင္ အႏုိင္ႏုိင္ တင္ရတာပါ။ ဓာတ္ပံုတင္ဖုိ႔ဆုိ မလြယ္ပါဘူး။ သူမ်ားလုိ ေန႔တုိင္း ပုိ႔စ္အသစ္ တင္ခ်င္ေပမယ့္ ကြန္နက္ရွင္းက မလုိက္ႏုိင္ေတာ့ နားနားၿပီးေတာ့ပဲ တင္ျဖစ္ပါတယ္။ ကုိယ့္ဘေလာဂ့္အိမ္ေလး ဖြင့္လုိက္တုိင္း ေလးလံမႈမရွိေအာင္ ေ၀့ကက္ ေတာ္၂မ်ား၂ ကုိလဲ ျဖဳတ္ထားရပါတယ္။ နာရီေတာင္ တင္မျဖစ္ပါဘူး။ ေနာင္ အလ်ဥ္းသင့္ရင္ လွတပတ ေလးျဖစ္ေအာင္ ႀကိဳးစားတင္ေပးပါမယ္။

    ေလးစားစြာနဲ႔

    ReplyDelete
  4. စားခ်င္ပါတယ္ အရမ္းၾကိဳက္တယ္ ကို၀င္းေဇာ္ေတာ့ အေၾကြးေတြမ်ားေနၿပီ စားစရာေတြ လုပ္ေၾကြးရမယ္ :P

    ReplyDelete
  5. လုပ္ေတာ႔ စားခ်င္ပါရဲ႔ ကရိယာအစံုရိွဘူး..စံုတဲ႔အခါမွ လာၿပီးႀကည္႔ၿပီး လုပ္စားေတာ႔မယ္ေနာ္..။

    ReplyDelete
  6. အင္း ခုလို ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ရွားတဲ့ အခ်ိန္ဆုိ ကန္စြန္းရြက္နဲ႔ လဲ လုပ္စားလုိ႔ရတယ္ေလ

    ReplyDelete
  7. စားသြားျပန္ၿပီ တစ္ပံု၊ အဲ အဲ တစ္မ်ိဳး ..

    မနာလုိေတာ့ဘူး ။

    ReplyDelete
  8. လုပ္ထားဟ ။
    မင္းလဲ ဦးႀကီးပု လုိ စာအုပ္ထုတ္ပါလား သူေထးျဖစ္ေအာင္လုိ႔။

    ReplyDelete
  9. စားၾကည္႕ခ်င္တယ္.... ဟုိေန႕က ဟင္းခ်က္နည္းဘေလာ႕ဂ္တစ္ခုမွာ ဖတ္မိလို႕ အိမ္ကအစ္မေတြကို အႏုိင္က်င္႕ျပီး ရုိးရုိးဟင္းထုပ္လုပ္ခိုင္းၾကည္႕ေသးတယ္.. ပထမဆုံးအၾကိမ္ဆုိေတာ႕ ဘာျဖစ္သြားမွန္းေတာင္ မသိလုိက္ဘူး :P

    ReplyDelete
  10. ကုိ၀င္းေဇာ္ႀကီး

    ထပ္ေရာက္တယ္၊ ထပ္စားသြားတယ္ အာ.. ထပ္ငမ္းသြားတယ္ဗ်

    မုိးသား

    ReplyDelete
  11. ကိုေနးတစ္ေတာ့ ပံုေကာ လုပ္နည္းေလးေကာ တင္ထားတယ္ဗ်။ ကၽြန္ေတာ္ေတာင္ tgi forum မွာ ကူးတင္လုိက္ေသးတယ္။ လုပ္ေလ ကို၀င္းေဇာ္ေကာ . . သြားေရေလးက်ၿပီး ေအးစိမ့္စိမ့္ၿမိဳ႕ေလးကို လြမ္းရင္း တႏွစ္ကူးလိုက္ရေအာင္လုိ႔ . . .

    ReplyDelete
  12. အဟတ္ မန္႔ၿပီးမွ Anonymous တဲ့။

    ႏြယ္႐ိုးမန္႔တာပါဗ်ာ း-)

    ReplyDelete
  13. လုပ္ျပန္ျပီဗ်ာ ကုိ၀င္းေဇာ္ကလည္း ...
    မခ်က္တတ္ဘူးဗ်... စားပဲစားတတ္တာ...
    ရွမ္းအစားစာက ၾကိဳက္တယ္...
    ဒါေပမယ္႔ ရွမ္းဟင္းထုပ္ မစားဘူးေသးဘူးဗ်...
    ၀ယ္ပဲ စားၾကည္႔လိုက္ေတာ႔မယ္... အဟီး း)

    ReplyDelete
  14. စားခ်င္လိုက္တာေနာ္..
    စိတ္ကူးနဲ႕ပဲ ေလြးသြားပါေတာ့တယ္..
    ေပ်ာ္ပါေစ
    *.*.*

    ReplyDelete
  15. အံမယ္ နင့္အိမ္က ဟင္းထုပ္လုပ္စားတာေတာင္ ငါ့ဆီ ပုိ႔ေဖာ္ သတိရေဖာ္ ေတာင္မရဘူး။ ေတာ္ေတာ္ေလးကုိ သိတတ္ေနတယ္ေပါ့။

    ReplyDelete
  16. မေန႔ကလာဖတ္ၿပီး ကြန္မင့္ခဲ့ေပမယ့္ ထပ္ေျပာခ်င္လုိ႔ ထပ္ျပန္လာတာ သိတယ္မလား စိတ္ထဲက မေက်မနပ္ ျဖစ္ေနလို႔

    ReplyDelete
  17. အိမ္ကုိသတိရတယ္၊ မိသားစုေတြ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးနဲ႔ အိမ္မွာ မုန္႔လုပ္စားတာကုိ လြမ္းတယ္။

    ReplyDelete
  18. ေဆာင္းမွာေအးလုိ႔ အေဖာ္လုိတယ္ဆုိရင္ ရွာေပါ့
    ကုိယ္ဖာသာကုိယ္ တစ္ေယာက္ထဲေနခ်င္တာမ်ား
    ခ်မ္းလဲ ခ်မ္းပေစေပါ့
    ဒါနဲ႔ အစ္ကုိ၀င္းေဇာ္ကိုယ္တုိင္ လုပ္စားတာလား
    အေဒၚေတြ လုပ္တာကုိ ထုိင္ၾကည့္ထားတာလား
    ေတာင္ႀကီးလာလည္ရင္ လုပ္ေကၽြးမယ္ မလား
    အင္းထဲလည္းလုိက္ပုိ႔ေပးမယ္ဆုိရင္ေပါ့

    ReplyDelete
  19. လာဖတ္တုိင္း ပုံမျမင္ေပမယ့္ ပုံေပၚေအာင္ေရးႏုိင္တဲ့ သားရည္က်ေအာင္ေရးႏုိင္တဲ့ စာေရးသူကုိ ေက်းဇူးတင္သလုိ မစားရ၀ခမန္းေျပာတဲ့အတြက္ စိတ္နာပါတယ္

    ReplyDelete
  20. ကို၀င္းေဇာ္...
    နည္းနည္းေကၽြးဗ်ာ....။
    ဒါၿဗဲ.....။

    ခင္မင္တဲ့
    ဏီလင္းညိဳ

    ReplyDelete
  21. စားစရာေတြ တစ္မ်ိဳးၿပီးတစ္မ်ိဳးပါလားေ၀့
    ဓာတ္က်ေနတာျဖစ္မယ္

    ေပ်ာ္ရႊင္တဲ့ ခရစၥမတ္ ျဖစ္ပါေစ

    ReplyDelete
  22. ဘရာသာ

    ကုိယ္က ခရစ္ယာန္မဟုတ္ေပမယ့္ သူတုိ႔ပဲြဆုိ လုိက္သြားျဖစ္တယ္။ မုိးအလင္းပဲ ေပ်ာ္ဖုိ႔ေတာ့ေကာင္းတယ္။

    ေအးဗ်ာ အေအးဒဏ္ကုိ တစ္ေယာက္ထဲ ခါးစည္းခံမယ့္ အစား အေႏြးဓာတ္ေပးမယ့္ ေတာင္ေပၚသူ ေခ်ာ၂ တစ္ေယာက္ေတာ့ အျမန္ရွာသင့္ၿပီ ထင္တယ္။

    ReplyDelete
  23. တစ္မ်ိဳးၿပီး တစ္မ်ိဳးပါလားေ၀႔.... နယ္ျပန္ခ်င္လာေအာင္မ်ား လာလာဆြေနသလိုလို... အဟ... ဒီအစ္ကိုႀကီးေတာ့ေနာ္...

    ReplyDelete
  24. ဒီတစ္ေခါက္လည္း ရွမ္းအစားအစာအေၾကာင္းပါပဲလား း(
    စားခ်င္လုိ႕ပါဆို ပံုေတြကို ဘေလာ့ေပၚမတင္ႏုိင္ရင္ ေမးလ္နဲ႕ပို႕ေပး ဒါျဗဲ
    ပံု
    ၀ိုင္း

    ReplyDelete
  25. ကုိ၀င္းေဇာ္တုိ႔ေတာ့ မ်ားေနၿပီ

    ေခၚေခၚၿပီးေတာ့ ဒုကၡေပးေနတယ္

    လံုး၀မေက်နပ္ဘူး မေက်နပ္ဘူး


    ((မိန္းမအမ်န္ရပါေစေသာ၀္))

    ReplyDelete
  26. ဆင္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳတ္လုပ္ေသာက္မွ လာၾကြားအုန္းမယ္

    ReplyDelete
  27. ရပါတယ္ဗ်ာ စားထားအုန္းေပါ႔ က်ေနာ္ စားတဲ႔ အခ်ိန္မွ သိမယ္ ဟဲဟဲ ... ဟင္းထုတ္ ကိုႀကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  28. 0က္သားနဲ႔ဆုိ စားေကာင္းမဲ့ပံုပဲ
    အုန္းသီးနဲ႔အခ်ိဳထုပ္ေတြလဲ ႀကိဳက္တယ္
    ေနာက္ သာကူနဲ႔ထုပ္ထားတာလဲ ႀကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  29. ရွမ္းအစားအစာေတြ က အဆီနည္းတယ္၊ အရြက္မ်ားတယ္ ဒါေၾကာင့္ႏွစ္သက္တယ္

    ReplyDelete
  30. :( ဘယ္လိုျဖစ္ေနတယ္မသိ.. ရွမ္းျပည္ျပန္ေရာက္ျပီး က်န္လူေတြကို သေရယိုေအာင္ခ်ည္း လုပ္ေနတယ္။ ေနာက္တခါ တို႔ဟူးေႏြးလုပ္စားဦး။ ေတြ႔မယ္။ ေတြ႔မယ္. တစ္ဗူးနဲ႔ရွစ္လိပ္..:))

    ReplyDelete
  31. အေရးအသား ႏွစ္သက္တယ္၊ ဆုိလုိရင္း ကုိ မေျပာခင္ အင္ထ႐ုိ၀င္တာ ေကာင္းတယ္။

    (ေျမာက္ေပးတာေနာ္ မုန္႔၀ယ္ေကၽြးေတာ့)

    ReplyDelete
  32. ႀကိဳက္ၿပီးသားပဲ>>>

    ReplyDelete
  33. စားၾကည့္ခ်င္တယ္။ မစားဖူးဘူး။
    ဘယ္လုိပုံစံေလးပါလိမ့္။

    ReplyDelete
  34. မ်ားေတာ့မ်ားေနၿပီ

    (တစ္ဗူးနဲ႔ ရွစ္လိပ္) ဆုိတာ ဘာကုိေျပာတာလဲ

    ReplyDelete
  35. ရွမ္းစားေသာက္ဆုိင္ဖြင့္ရင္ ဘယ္လုိေနမလဲ
    စာဖုိမွဴးခန္႔မလုိ႔ .. လစာေကာင္းေကာင္းရေစရမယ္

    ReplyDelete
  36. Merry Christmas & Happy New Year

    ReplyDelete
  37. အလြမ္းေျပ ငမ္းသြားပါတယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  38. တစ္ပတ္ေလာက္ မေရာက္ျဖစ္တာနဲ႔ စာေတြ ေတာ္၂ဖတ္ လုိက္ရတယ္ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ

    ReplyDelete